Hem       Färgrådgivning       Stilrådgivning       Workshops / Event       Dräkt- och interiörhistoria       Om Elisabeth       Kontakt       Pressklipp
 
 
 
 
 
 
Färgrådgivning / Färganalys
Alla kan bära alla färger men inte alla nyanser!

De färger vi har omkring oss påverkar våra sinnen, vårt välbefinnande och humör. Det är därför vi älskar vissa färger och ogillar andra. När vi klär oss i färger som harmonierar med våra egna färger ger vi ett snyggt, personligt, välklätt och engagerat intryck.

Målet med en färgrådgivning – färganalys – är att ge dig inspiration och kunskap att hitta dina finaste färger och och hur du skall kombinera dem på bästa sätt. Vi går också noga igenom vilka basfärger som är lämpliga vid inköp av dyra kläder och vilka accentfärger du bör välja till billigare plagg.

Vi tittar också på vilka av säsongens trendfärger som är bra att uppdatera garderoben med och hur dessa kan hjälpa dig att förnya din färgskala.Dessa priser gäller enbart för rådgivningar i min studio i Göteborg. Hör av dig för priset på andra platser.

Färgrådgivning ca 120 minuter.
Pris: 2.950:- inkl färgplånbok med dina 42 personliga färger.

Färgrådgivning ca 60 minuter.
Pris: 1.950:- inkl färgplånbok med dina 42 personliga färger.

Mix av färg och stil ca 120 minuter.
Pris: 2.950:- inkl färgplånbok och stilguide.


Färgrådgivningar i Stockholm
  • "Det var intressant att få en förklaring på varför jag inte använt vissa kläder och nu aldrig kommer bära dem igen."
  • "Det var bara kul! Känner mig glad över att kunna plocka in lite mer färg i mitt liv, det har varit lite återhållet ett tag."
  • "Tusen tack för en intressant, lärorik och trevlig rådgivning i fredags."


Hjälper mina kunder att hitta en passande utsida för tillfället i fråga och att sätta en personlig prägel på deras klädsel.


Den som har mjuka färger som min kund har kan se blek ut i svart eftersom svart inte Ingår i hans färgpalett. Mitt råd till honom var att satsa på nyanser av blått istället som klär honom väldigt bra.


Min kund rådfrågade mig vad jag tyckte om hans klädsel med en vit skjorta under tröjan. Mitt svar var att båda plaggen är mycket snygga var för sig men inte tillsammans. Min kund har kontrast i sina personliga färger och för att inte se blek ut behöver han skapa kontrast även med färgerna på sin klädsel. Han fick rådet att välja en mörkblå skjorta istället för att lyfta fram och förstärka sina egna färger.


Färger förändras över tid
I takt med att håret antar en annan färg och huden blir rosigare förändras även våra egenfärger. Detta medför att vi inte kan bära samma färger på kläder och makeup när vi blivit äldre som vi gjorde när vi var unga.


När denna kvinna gjorde en färgrådgivning för ca 20 år sedan tillhörde hon den djupa och varma skalan. Idag är det kalla och klara färger som gör hennes egenfärger rättvisa och skapar ett välklätt intryck.


Klassiska färgrådgivningar: