Hem       Färgrådgivning       Stilrådgivning       Workshops / Event       Dräkt- och interiörhistoria       Om Elisabeth       Kontakt       Pressklipp
 
 
 
 
 
 
Workshops, föreläsningar, event
Har ni funderat över hur många timmar ni lägger ned på snygga produktpresentationer jämfört med den tid ni lägger ned på hur ni vill presentera er själva inför ett kundbesök eller en föreläsning?

På grund av social mediers utbredning är fokus på person större idag än tidigare. Hur vi än klär oss kommunicerar vår utsida med omvärlden. Vårt utseende, kroppsspråk och klädsel tillhör vår icke-verbala kommunikation. Det är denna vi bedöms utifrån till 55% vid första intrycket. Det handlar inte om att vara snygg utan om att vi ska göra det bästa av våra egna förutsättningar och att vi är gångbara i den kontext vi befinner oss i. Kläderna har alltid var en markör och historiskt sett en klassmarkör. Idag är det snarare en markör för vår kompetens och för hur seriösa vi är.

Det finns ett klart samband mellan kläder och framgång. I det välklädda och strukturerade förändras även våra tankebanor. Vi tänker i större banor istället för att fastna i detaljer enligt undersökningar vid Californa State University. Dessutom påverkas vårt kroppsspråk positivt när vi är välklädda. Mitt tips är att alltid klä upp sig ett snäpp mer än man tänkt. Garderoben behöver inte bestå av exklusiva märkesplagg. Satsa istället på bra basplagg som ex kavaj, kostym, dräkt av så god kvalitet som vår budget tillåter.

Passformen är mycket viktig. Om våra kläder inte sitter som de ska ger vi inget proffsigt intryck. En signaturdetalj i klädsel som exempelvis fluga, spännande manschettknappar, klassiska pärlcollier, statement halsband eller varför inte en brosch likt Madeleine Albright. Om det är något du verkligen tycker om i accessoar- eller färgväg, göm det inte. Det är just denna detalj som gör dig unik och ger dig en personlig stil som omgivningen kommer att notera och minnas. Denna accessoar kan också skapa tillfälle till samtal.

Klä fram din kompetens i en förpackning som är relativt sparsmakad vad gäller material, mönster och färger eftersom dessa kan distrahera den du möter och ta fokus ifrån det viktiga du har att förmedla*.

En workshop eller föreläsning kan handla om vilka klädkoder som kan vara aktuella, hur man med enkla medel förändrar sin klädsel att passa vid dagens alla möten och besök, vad färger signalerar, vikten av att ha en någorlunda neutral bas i affärssammanhang och hur man skapar en personlig stil som känns bekväm men ändå uppfyller kraven för tillfället ifråga.
  • Dress for success.
  • Färgpersonligheter och färgers signaler.
  • Personlig stil.
  • Stor garderob men inget att ta på sig.
  • Formspråk för dräkter och interiörer 1500/1600/1700/1800/1900.Vilken charmig och fantastisk grupp!
Jag har jobbat med många grupper under mina år, men den jag hade förmånen att lotsa i färgernas värld igår var något av en limited edition.
Kontoret de hyr ligger i ett av dessa underbart vackra gamla nystilshus som borgarklassen lät uppföra vid slutet av 1800t och en bra bit in på 1900t. Det blir ett separat inlägg om husets arkitektur och inredning.
Genast när jag steg in i deras lokal upplevde jag en så fin välkomnande känsla.
Förutom deras stora kompetens inom HR, ekonomi och rekrytering så var glädjen närvarande.
Någon uttryckte det som "vi får vara oss själva" Denna känsla visade sig i att våga fråga och våga skratta. Att de kände varandra väl förstod jag av alla härliga kommentarer som var som studsade pingis-bollar fyllda med kärleksfullhet, kamratskap, omtänksamhet och respekt för varandra.
Att jag chockade vissa med val av färger är jag van vid. Men igår var det extra tydligt både i ord och kroppsspråk när en i gruppen förvånat sa "kan jag ha gult, jag som alltid hävdat motsatsen". Men det var inte vilken nyans som helst utan den krispigt citrongula.
Jag fick också användning för min överkurs vilket alltid är spännande.
De hade med sig kläder som de inte visste om de klädde i. Detta ledde till att en i gruppen fick en klänning av sin kollega.
Det var mycket tal om en grön klänning hos den anrika butiken Ströms. Jag var ju bara tvungen att fönstershoppa på hemvägen. Till er alla "den passar ingen annan i än den som är klar & varm" vilket ingen av er är.
Att få lov att hänga med på er quiz-kväll med bubbel och ost uppskattade jag oerhört mycket. Jag kände mig som en i gruppen.
Ett stort tack till er alla hos https://www.infotiv.se/ för en härlig dag på jobbet!

"Tack själv Elisabet! En väldigt uppskattad aktivitet och vilket fint inlägg :-) Du får gärna nämna Infotiv om du vill, det omdömet vill vi ju dela och kan det locka någon mer att få möjligheten är det ju bara positivt! Alla var överens om att du gjorde ett toppenjobb så den goda stämningen var du en stor del av!"
/ Helena Stigsson


Inbjudan till Zoom-möten
Mer eller mindre över en natt förändrades världen för oss alla.
Istället för att jag håller en föreläsning hos ett företag eller organisation så sker det nu digitalt.Exempel på genomförda workshops & föreläsningar

En dag med mitt koncept Modeskap, Affärsmannaskap och värdskap!

Det är alltid lika kul att träffa unga studenter och att få samtala med dem om utsidans betydelse och vår egen framtoning när det handlar om att stärka sitt personliga varumärke.


Dräkthistoria och modevisning
Det var en mycket speciell känsla att i Lyckholms disponentvilla, anno 1891, få lov att kåsera över 1800t dräkthistoria. Vårt event hade rubriken Av kvinnor för kvinnor varför det naturligtvis var olika klänningsmodeller jag fokuserade på. Valde fyra bilder som jag tyckte var signifikanta för olika delar under detta decennium. Några ord om Lyckholm själv, villans arkitektur, interiör och om vilka förändringar som skedde på den manliga klädedräkten delade jag även med mig.


Modevisning med stil- och stylingtips den 27 mars 2018.
Varje plagg har så vackra detaljer. Det kan vara allt ifrån en liten snits på ett byxben, till broderade blommor på transparent spets i midjan. En spetsdetalj längs krage och slag på en vacker kavaj visade sig vara avtagbar. Vackra kläder som skapar ett elegant intryck och klär fram kvinnliga former på ett smakfullt sätt. På grund av snitt klassiska snitt är de också mycket lätta att klä ned och upp beroende på tillfället ifråga. Läs mer om kvällen på min blogg och Instagram.

Workshop i Göteborg februari 2018.
Ännu en grupp med härliga kvinnor som "blev sina egna stylister." Någon av dem sa att kursen var som en ögonöppnare och det är ju ett bra uttryck för vad kursen i grund och botten handlar om. Det är så lätt att bli hemmablind och fastna i sina invanda spår. Då behöver man inspiration och hjälp som visar hur och vad man skall göra för att skapa en förändring.
I min packning finns allt som jag behöver för att lära andra att resa med så liten packning som möjligt. Jag vet att en av mina deltagare var så nöjd över att hon nu hade lärt sig konsten att packa rätt. Det betyder att man skall välja kläder som är lätta att kombinera med varandra och några accessoarer som klär upp det vardagssnygga till lite festligare.


Fortsättningskurs hos Studieförbundet Vuxenskolan i Lysekil.
För att kunna gå Steg 2 i Förändra din stil krävs att man genomgått grundkursen.
I denna del gör vi en riktig djupdykning i färger, stil, kroppsformer och också skapar många olika outfits med så få kläder som möjligt. Makeup rådgivning med inriktning på hur komplementfärger förstärker våra egna färger ingår också.


Helgworkshop Finn din stil i Lysekil november 2017.
Under en härlig helg jobbade vi med allt som deltagarna behövde veta för att undvika felköp och kunna börja bygga en bra basgarderob med många kombinationsmöjligheter. De fick många handfasta tips och råd om sina bästa färger och färgkombinationer. I mina workshops ingår också en stiltest för att alla skall få förståelse för varför de fastnar för vissa detaljer på kläder och accessoarer. Kunskap om snitt, material och modeller är också nödvändig för att skall kunna klä fram sin figur på ett smakfullt och välklätt sätt. Smart shopping och hållbarhet är viktiga delar i mina kurser.


Klä dig till fest.
Föreläsning i Mölnlycke Kulturhus där jag berättade om att man i första hand skall se efter vad man har i sin garderob. Även ett vardagsplagg kan göras festfint när man adderar accessoarer.


Den första workshop med rubriken Bli din egen stylist hos ABF Göteborg. En härlig grupp kvinnor som jag hade förmånen att coacha i allt som har med utsidan att göra. Två dagar med mycket information men också fyllda av massor av skratt.

Det är inte var dag man får en så fin ros och 4,6 av 5 möjliga. Av en ren tillfällighet fick jag se detta inlägg på ABF:s hemsida och blev naturligtvis väldigt glad.


Tjejkväll hos Butiken på landet Stensjö (vid Hunnebostrand) med temat höstens trendfärger och färgpersonligheter. www.stensjo/bpl.se


En grupp med mycket trevliga kvinnor hade jag nöjet att ha på workshop. Vi talade och testade färger och personlig stil. Vi diskuterade också hur viktigt det är att tänka sig för innan man shopar så att det nya plagget kan kombineras med kläder man redan har. Kroppsform, proportioner, accessoarer och mycket annat stod också på programmet. En eftermiddag fylld av genuint intresse, underbar energi och härliga skratt som bubblande likt bubblorna i glasen.


Kollage med bilder av härliga kvinnor som deltog i min workshop Finn din stil hos Studieförbundet i Lysekil hösten 2017.
Vi jobbar med allt du behöver veta för att du skall kunna börja bygga en bra basgarderob med massor av kombinationsmöjligheter. Du får handfasta råd om några av dina bästa färger, testa din personliga stil och få förståelse för varför du fastnar för vissa detaljer på kläder och accessoarer. Du kommer också att få kunskap om hur du klär fram din figur på ett smakfullt sätt. Med andra ord en kurs som hjälper dig att göra det allra bästa av dina egna förutsättningar.


En grupp kvinnor har under några år turats om att överraska varandra med en weekend-upplevelse av något slag. I januari bokade en av dem in gruppen på en workshop hos mig i samband med en helg i Göteborg. Tre av dem hade alltså ingen aning om vad som väntade dem när jag hämtade upp dem på Göteborgs C. De välkomnades med bubbel, fräsch sallad och fika. Efter en kort genomgång av färgteori fick de själva uppleva sina färgdominanter, testa sin personliga stil, titta på sin kroppsform och testa massor av accessoarer. Vackra kvinnor med mycket humor och många härliga skratt fick timmarna att flyga iväg.Föreläsning för Företagsamma
kvinnor i Härryda på vackra
Wendelsberg i Mölnlycke
Din inre & yttre stil -
skapar ditt varumärke -
Ett samarbete med Carina Fyrsten
Via Lux personal- och ledarutveckling
www.via-lux.se


Utbildning i färg, stil och form
för Modestugan i Åsa
www.modestugan.se

* Delar av denna text finns även på Karriärportalen >>